北京交通大学威海校区

校区新闻

Campus News

学生新闻Student News

当前位置 Current 首页 » 校区新闻 » 学生新闻 »

北京交通大学威海校区举行2019年大学生创新创业训练计划项目中期检查答辩

Mid-Term Defense Meeting of 2019 Innovation and Entrepreneurship Training Program

On October 16, 17 and 23, the Mid-term Defense of 2019 Innovation and Entrepreneurship Training Program was held in BJTU Weihai Campus. With 26 innovation programs and 3 entrepreneurship programs registered, the teams gave wonderful presentations to show their findings. The jury of professors gave the participants valuable advice about their programs.

2019年10月16日、17日和26日,威海校区顺利举行2019年大学生创新创业训练计划项目中期检查答辩会。经过半年的项目实施,本次共有23组创新训练项目团队和3组创业训练项目团队进入中期答辩。11位评委老师受邀参加答辩会,并进行指导点评。

评委老师根据各项目成员的现场展示,从项目可行性、实用性及市场壁垒、发展前景等方面,对选手的中期成果提出宝贵意见。

大学生创新创业训练计划项目是引导学生了解社会、接触工程实践、参与科研训练与创业训练的重要载体,有助于培养学生严谨的研究态度和团队精神,增强学生的科研能力和创新创业能力。本次中期答辩对于各项目团队仅是一个节点,仍需要继续完善项目,以期实现预期成果。相信通过这次中期答辩,各参赛团队均能有所收获,对下一步的项目开展有了更明确的认识,可以更好地在创新研究和创业发展的道路上继续前行。

 

 

通讯员:方阔飞、孙宇昂