校区新闻

学生新闻

当前位置: 首页» 校区新闻» 学生新闻»

威海校区举办“坚定改革路,奋斗新时代”主题诵读比赛

Recital Contest was Held to Hail 40th Anniversary of China’s Reform & Opening-up

On November 28th, BJTU Weihai held a recital contest to commemorate the 40th anniversary of China’s Reform & Opening-up, as well as the 83rd anniversary of “Dec 9th Movement”, which accelerated the start of united front to resistant anti-Japanese invasion. Fourteen teams participated in this competition, with Youth League 1811 grabbing the first prize, 1808 and 1810 the second prize, and 1802, 1806 and 1815 the third prize.

为弘扬中华传统文化,展现校区学生爱国、爱党、爱校的高尚品德,营造积极向上的校园文化氛围, 11月28日,校区团委在学术交流中心举办“一二·九”系列活动之“坚定改革路,奋斗新时代”主题诵读比赛。

本次活动共有来自2018级各团支部的14支队伍参赛,诵读内容以改革开放四十年以来的红色经典诗词、散文等为主。各团支部通过声情并茂的诵读,带领我们见证了在中国共产党的领导下,改革开放四十年的风雨历程中,中国人民创造的众多奇迹。

比赛结束后,指导老师王莹玥和郭贝贝分别针对朗诵技巧、作品表达等方面进行了总结点评,给同学们提出了宝贵意见。

今年是改革开放四十周年和一二·九运动八十三周年,作为新一代“交子”的我们更应该高举爱国主义旗帜,切实加强历史责任感,让爱国奉献和改革创新的精神在我们的行动中得以传承。

“坚定改革路,奋斗新时代”主题诵读比赛获奖名单

一等奖

1811团支部

二等奖

1808团支部   1810团支部

三等奖

1802团支部  1806团支部  1815团支部

撰稿人:刘杰  王希雯